1. Skär potatisen och morötterna i bitar
2. Stek gullök och vitlöken i smör
3. Ha i all saffran ur påsens innehåll
4. Ha i potatisen, morötterna och grädden
5. Krydda efter smak och låt puttra på låg värme i ca 10 minuter
6. Skär torsken i bitar och häll i grytan tillsammans med spenaten.
Låt puttra i ca 30 minuter.
Servera tillsammans med vitlöksbaguette och en klick creme fraiche!
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
I orginalreceptet skulle det vara torskrygg, vilket säkert hade varit ännu godare, en riktig festmåltid, men nu är det vardag och då körde jag med torskpaket
Kommentarer
annelieg-6
Gooootttt!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.