Torsk med äggsås i ugn
patriksvensson
patriksvensson

Torsk med äggsås i ugn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 2 röster

Ingredienser

  • 1 block torskfilé
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl frysta ärter
  • 1 dl purjolök, fint skivad (eg. inte med i receptet, men jag slängde i det ändå, gott!)
  • salt och peppar
  • 4 tsk margarin
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ dl grädde
  • För Laktosfritt - Välj laktosfritt margarin, mjölk och grädde.

Beskrivning

    1. Tina ett torskblock. Hårdkoka äggen och låt dem kallna i kallt vatten. Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form.

    3. Smält margarin i kastrull, häll i purjolöken och låt den svettas lite. Stö över mjölet och rör om. Tillsätt all vätska på en gång. Koka upp under omrörning, krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt ärtorna.

    3. Skala och skär äggen i små bitar (i äggskärare en gång på längden och en gång på tvären).
    Rör försiktigt ner dem i såsen.

    4. Häll såsen över torsken. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min på 200 grader (innertemperatur på 52-55 grader).

    Servera med potatis i nån form, som mos, pressad eller kokt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.