1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
2. Pensla dem lätt med olivolja
3. Lägg dem på en ungsplåt. (använd gärna bakplåtspapper)
4. Rosta dem i 200 grader tills skalet svartnar. (Det behöver inte vara helt svart)
5. Ta ut plåten med paprikorna och låt dem svalna.
6. Häll olivoljan i en bunke.
7. Skala och skiva vitlöksklyftan och lägg den i olivoljan.
8. Dra av det svarta skalet på paprikorna.
9. Strimla paprikorna och blanda dem med vitlöken i olivoljan.
10. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera som en antipasto med t.e.x. oliver, eller som ett tillbehör till varmrätten.
Jag ville först testa med bara paprika och fänkål och tänkte att blir det en "tråksoppa" så tippar jag i passerade tomater för tomatsoppa blir alltid gott
Jag testade för några år sedan att grilla paprika. Hittade spetspaprika i butiken när jag handlade sist och tänkte att de skulle bli mer spännande i sin form att servera
Rostade kikärter med vitlök, chili och paprika. Ugnsrostade kikärter med vitlök, paprika och chili. 1 tsk rökt ungerskt paprikapulver. 1/2 tsk paprikaflakes. 1/2 tsk paprika
Servera med färsk timjan och rostade pumpafrö. 3-4 port3 paprikor1 sötpotatis3 klyftor vitlök1,5 dl vitt vin1 dm purjolök1,5 dl grädde2 grönsaksbuljongkuber2 msk tomatpuré+rostade pumpafrötimjanBörja med att dela paprikorna på mitten, skala och skär sötpotatisen i skivor
I detta receptet har jag använt Fontanas inlagda paprika, om man vill kan man rosta paprikan i ugnen själv innan, men inlagd färdig sparar tid för den hungrige
Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. blanda köttfärs med spiskummin, salt, svartpeppar, paprikapulver, hackad färsk lök och pressad vitlök
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Stek i oljan från paprikagrillningen tills de börjat få färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.