Tiramisu à la keto
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Tiramisu à la keto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • Sockerkaka
  • 4 ägg
  • 2,5 dl (130 g) erythritol i puderform
  • 100 g smält smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl (140 g) mandelmjöl
  • Mascarponekräm
  • 5 dl vispgrädde
  • 260 g mascarpone
  • 4 msk erythritol i puderform
  • Montering och servering
  • 2,5 dl kaffe
  • 4 msk erythritol i puderform

Beskrivning

    Sockerkaka
    Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggvitorna från gulorna och placera i två olika skålar.

    Vispa äggvitorna hårda med en elvisp.

    Vispa äggulorna tillsammans med sötning. Tillsätt det smälta smöret och bakpulver, fortsätt vispa. Vispa till sist ner mandelmjöl.

    Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med hjälp av en slickepott
    .
    Smörj en 20 x 30 cm ugnsform, eller lägg ett bakplåtspapper i formen. Häll i smeten. Grädda i ugnen 10–15 minuter.

    Låt kakan vila i 3 timmar innan du tar upp den från formen.

    Mascarponekräm
    Vispa grädden med en elvisp tills mjuka toppar bildas.

    I en annan skål vispar du mascarpone och sötning.

    Blanda ihop grädden med mascarponen med hjälp av en slickepott.

    Montering och servering
    Häll kaffe i en djup skål.

    Skär kakan i mindre bitar, doppa dem i kaffet och lägg dem bredvid varandra i en rektangulär kakform, 30 x 20 cm.

    Bred ut ett lager av mascarponekräm på kakan.

    Lägg sedan på ett till lager av kaffedoppade sockerkaksbitar och bred ut ett lager mascarponekräm på.

    Dekorera med kakaopulver och låt vila i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.