Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader men gärna ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om till jästen lösts upp. Tillsätt salt ägg och socker och blanda runt. Tillsätt sedan vetemjöl under knådning. Måttet är ungefär jag mäter aldrig mjölet utan känner mig för. Degen ska bli klibbig och smidig. Tillsätt inte för mycket mjöl då blir brödet torrt. Kör degen ca 7-10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
Forma till 18 st avlånga små bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Skär 5-6 rätt ytliga snitt i varje bröd. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda dem sedan 7-10 minuter. De ska få en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.