Thailändsk pad krapow- Middag på 15 min Zeinas kitchen
catrineyngbro
catrineyngbro

Thailändsk pad krapow- Middag på 15 min Zeinas kitchen

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 600 g valfri färs (kött, kyckling eller vegofärs funkar alldeles utmärkt)
  • 1 knippe eller kruka thaibasilika (kan ersättas med vanlig basilika)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul elle rödlök (kan uteslutas)
  • 1 röd paprika (kan uteslutas)
  • Olja till stekning
  •  
  • Sojasås
  • 2 msk ostronsås (kan ersättas med japansk soja)
  • 2 msk söt soja (tex ketjap manis, kan ersättas med socker eller honung)
  • 2 tsk fisksås
  • 1-2 tsk chilisås (tex sambal oelek, kan ersättas med färsk eller torkad chili)
  •  
  • Serveringsförslag
  • Jasminris
  • Salladslök till garnering

Beskrivning

    Gör såhär:
    Hacka lök och paprika i strimlor, hacka vitlök fint och hacka basilika grovt. Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna, vänd i vitlök och färs, stek under omrörning tills färsen smular sig och får färg. Vänd i paprika, lök och fräs lit snabbt. Häll över såsen och fräs allting en minut. Vänd i thaibasilika, blanda och dra sedan bort från värmen. Servera med ris och garnera eventuellt med salladslök vid servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.