Thai Kycklinsoppa
donaldc
donaldc

Thai Kycklinsoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • FOTO: ULRIKA EKBLOM
  • Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai
  • 
  • 4,6  (16  röster)
  • PUBLICERAD: I GÅR  08:15
  • Tom kha-gai soppa– en fantastiskt god soppa med lagom hetta. Den är en uppskattad rätt i Thailand och soppan har Wichudaporn Chaiyasaeng lärt sig av sin mamma, recept ur Super tasty thai.
  • ReceptSoppaKycklingfiléThailändsk mat
  • Tom kha-gai soppa
  • 30 min
  • 1 portion2 portioner3 portioner4 portioner5 portioner6 portioner8 portioner10 portioner12 portioner
  • Ingredienser
  • 1 pinne citrongräs, skuren i grova bitar och bankat
  • 5 msk matolja
  • 5 skivor galangalrot
  • 1 lök, gul, delad i 8 grova bitar
  • 2 limeblad
  • 2 korianderrötter, lätt krossade
  • 2 kycklingfiléer, mycket tunt skivade snett tvärsöver
  • 5 champinjoner, klyftade
  • 3 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 2 burk kokosmjölk, à 400 ml
  • 1 lime, klyftad
  • 1 tsk salt, eller efter smak
  • Till dekoration
  • 2 koriander, hackade kvistar samt några blad.
  • 3 röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
  • 1 salladslök, skivad
  • chilipasta i sojabönolja

Beskrivning





    Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

    Gör så här


    Hetta upp oljan i en stor gryta. Lägg i citrongräs, galangalrot, lök, limeblad och korianderrötter och fräs i 1 minut på hög värme.

    Lägg i kycklingen och champinjonerna och låt allt fräsa under omrörning tills kycklingen nästan är genomstekt. Tillsätt saltet samt kycklingfonden och låt fräsa lite till under omrörning. Sänk värmen till medelvärme och häll i kokosmjölken och låt det sjuda i ca 10 minuter.

    Smaka av om det behövs lite mer salt eller fond. Sänk värmen ytterligare och pressa i lime lite i taget, smaka av tills du är nöjd.

    Häll upp soppan i skålar (lämna kvar galangalskivorna samt korianderroten) och toppa med hackad koriander, chili och salladslök samt några hela blad koriander. Ringla över lite av oljan från burken med chilipasta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.