Tekakor
Helena Toftling
Helena Toftling

Tekakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk, fingervarm
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 15-16 dl rågsikt

Beskrivning

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

    2. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget. Rör ihop till en smidig deg och knåda några minuter.

    3. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 40 minuter.

    4. Kavla eller tryck ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1,5 cm tjockt.

    5. Stansa ut rundlar, ca 12 cm.

    6. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.

    7. Sätt på ugnen på 250 grader.

    8. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 7-9 minuter. Låt svalna under bakduk på ett galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.