Tagliatelle med krämig svampsås och knaperstekt bacon!
Martin Billberg
Martin Billberg

Tagliatelle med krämig svampsås och knaperstekt bacon!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g blandsvamp, jag använde Champinjoner, Shiitake och Kantareller
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 2 paket bacon
  • 1 knippe kruspersilja
  • Taggliatelle
  • 1 bit parmesan
  • 1/2 dl kalvfond

Beskrivning

    •Koka pastan tills den nästan är Al Dente (ska koka några minuter i slutet)
    •Hacka och stek baconet krispigt, lägg på ett papper så fettet sugs upp
    •Hacka ner och stek svampen tills vätskan är borta
    •Hacka ner lök och pressa ner vitlök och stek med lite olja tills löken mjuknat
    •Tillsätt grädde och fond och låt koka i 20 minuter
    •Sila av pastan och rör ner den i såsen, tillsätt hälften av parmesanen och låt koka i ytterligare 5 minuter tills pastan är klar
    •Hacka ner persiljan, lägg i baconet (spara lite till toppen)
    •Lägg upp och avsluta med lite persilja, bacon och parmesan!

    Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.