Tagliatelle med krämig svampsås och knaperstekt bacon!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
250 g
blandsvamp, jag använde Champinjoner, Shiitake och Kantareller
2 gula
lökar
2
vitlöksklyftor
5 dl
grädde
2 paket
bacon
1 knippe
kruspersilja
Taggliatelle
1 bit
parmesan
1/2 dl
kalvfond
Beskrivning
•Koka pastan tills den nästan är Al Dente (ska koka några minuter i slutet)
•Hacka och stek baconet krispigt, lägg på ett papper så fettet sugs upp
•Hacka ner och stek svampen tills vätskan är borta
•Hacka ner lök och pressa ner vitlök och stek med lite olja tills löken mjuknat
•Tillsätt grädde och fond och låt koka i 20 minuter
•Sila av pastan och rör ner den i såsen, tillsätt hälften av parmesanen och låt koka i ytterligare 5 minuter tills pastan är klar
•Hacka ner persiljan, lägg i baconet (spara lite till toppen)
•Lägg upp och avsluta med lite persilja, bacon och parmesan!
Blanda med creme fraiche och gräddfil. Smaka av med salt. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
Toppa med färska tomater samt riven parmesanost. Rör ihop till en krämig sås. Mat och bak. Jag trillade över ett recept för ett tag sedan och idag gjorde jag en egen variant av det
I det här fallet blev det fräst broccoli ochknaperstekt bacon. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
En krämigoch ganska mild ostsås som blandas med pasta, bacon, gul lök och broccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sorters ost, OCH bacon
Den fyller ut gratängen bra och smakar gott ihop med det andra. Det här är i alla fall en jättegod gratäng med broccoli, en grönsak vi inte äter så ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.