2. Hacka samman matfettet skuret i mindre bitar med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kryddor och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Bryn köttfärsen i matfettet. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.
6. Fyll pajskalet med färsfyllningen. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.
Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.