Tacopaj
Matilda
Matilda

Tacopaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Paprikapulver
  • Fyllning
  • 500 g vegofärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 paprika
  • 2 dl iMat fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 - 2 1/2 dl riven ost

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Hacka samman matfettet skuret i mindre bitar med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kryddor och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.

    3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.

    4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.

    5. Bryn köttfärsen i matfettet. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.

    6. Fyll pajskalet med färsfyllningen. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.

    7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Tillbehör: servera pajen med sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.