2 dl
majonnäs (gör egen eller ta en god färdigvariant)
2-4 tsk
sesamolja
salt + svartpeppar
1 msk
rostade sesamfrön
Beskrivning
Såhär gör du: hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna. Stek hastigt den finhackade vitlöken och vänd sedan i alla kryddor och låt de steka med i en minut eller så. Vänd i sambal och tomatpuré och stek ytterligare en halv minut. Vänd i de avsköljda, avrunna bönorna och rör runt. Låt steka i några minuter och smaka därefter av med salt, svartpeppar och limesaft efter smak. Avsluta med att vända i grovhackade cashewnötter. Om du tycker att bönröran är för okrämig, så ha bara i lite mer rapsolja. Klart!
Koka upp vinäger, vatten och socker i en kastrull och rör runt tills att sockret har löst upp sig. Låt lagen svalna en aning. Skiva löken tunt, helst med en mandolin om du har en sådan hemma, och lägg sedan löken i en burk. Häll lagen över löken och låt den stå kallt i minst 30 minuter innan servering.
Laga en egen majonnäs enligt recept ovan, eller köp färdig. Blanda med sesamolja, salt och svartpeppar och toppa med rostade sesamfrön.
Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisen och dela den i mindre kubliknande bitar. Pudra på med rikligt med rökt paprikapulver, salt och rapsolja. Rör runt ordentligt och lägg dem på i en ugnsfast form eller en bakplåtspappersklädd plåt. Låt stå i ugnen i 15-20 minuter tills att de har mjuknat. Hur länge de behöver stå i ugnen beror på hur stora bitar sötpotatis du har.
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Värm dina mjuka tacoskaloch toppa dem med en stor klick linsfärs och salsa, därefter följt av dina favorittoppings
Hetta upp stekpannan igen och fräs färsen medtacokryddan. Men innan jag sticker ut tänkte jag dela med mig av receptet på en mättande taco wrap gjord på ägg
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Jag serverade medsötpotatis i ugn och broccoli. Igår lagade jag fisk till middag enligt ett av mina absoluta favoritrecept - torsk i ugn med purjolöksgrädde
Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt. Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda medsötpotatisen på en plåt. Tillsätt en klick smör och lägg ner svampen så att den får steka med några minuter på varje sida på mellanvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.