Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Grovriv mandelmassan och blanda med ägg (och kakao) till en jämn smet.
Lägg ett smörat bakplåtspapper i botten av en springform.
Häll i smeten och grädda cirka 15 minuter.
Tag ut och låt svalna, ta bort bakplåtspappret och och lägg bottnen på ett fat.
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Tänkte dela med mig av mitt grundrecept på tårtbotten som så klart är äggfri. Idag har jag bakat tårtbottnar då jag fyller år på onsdag och ska till svärföräldrarna för lite firande av mig och min svägerska på torsdag
Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott. Man kan kandera vilka nötter som helst, men sötmandel är min favorit
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
Det finns mängder av recept på tårtbotten, här kommer ett smaksatt med citron. Jag valde att dela smeten på 2 formar á 15 centimeter i diameter, grundreceptet ska bakas i 1 form á 15 centimeter i diameter (tänk på att du i så fall behöver en hög form (10 cm) alt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.