Tårtbotten
ehlana82
ehlana82

Tårtbotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 60 gram vetemjöl
  • 80 gram potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör och ströbröd till formen

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.
    Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
    Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
    Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
    Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
    Fyll och dekorera tårtbottnen på valfritt sätt, kanske som en Vit prinsess med rabarber och jordgubbar.

    Till min hjärtform blir hälften av smeten plus 20 min i ugnen perfekt.
    Går utmärkt att frysa

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.