Tårtbotten, 1 botten cirka 8-10 bitar Fredriks fika
catrineyngbro
catrineyngbro

Tårtbotten, 1 botten cirka 8-10 bitar Fredriks fika

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper, både botten och sidorna, låt papperet sticka upp några centimeter runt kanten så att tårtbotten kan bli lite högre än formen.
    2. Vispa ägg och socker tills det blir riktigt poröst och luftigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
    3. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och vänd ner det försiktigt utan att vispa runt så mycket.
    4. Fyll formen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ut ren.
    5. Låt botten svalna i formen. Såhär klär jag formen, ett litet trick är att man kan ta en gnutta smet och ”låsa” fast bakplåtspapperet runt formen så att det håller sig på plats.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.