En modifierad variant av key lime paj som jag gjort många gånger, men tyckt de flesta recept är på tok för söta, denna är lagom balanserad med en stark frisk limesmak.
Skal
3 dl
mjöl
100 g
smör
1 kryddmått
salt
1 dl
strösocker
Fyllning
1 burk
sötad kondenserad mjölk (400g)
2.5 dl
limejuice från ca 5 limefrukter
2 nypor
salt
2
ägg
Limeskal från 2 lime
Beskrivning
Skal.
Blanda ingredienser.
Använd fingrarna för att fördela ut degen i en 23 cm form
Nagga degen med en gaffel och förgrädda i 10 min i 170 grader.
Fyllning.
Vispa äggen med socker.
Rör försiktigt ner den kondenserade mjölken
Pressa limejuicen och lägg i den tillsammans med
övriga ingredienser i blandningen.
Häll blandningen in i pajdegen och grädda i mitten av ugnen i 15 min.
Jag älskar att äta syrliga saker. KeyLime Pie. + Lime + limezest eller Kiwi för dekoration. Här är i alla fall receptet på den här underbara, gröna och syrliga skapelsen
florsockerlimeskivavispad grädde. Den här goda pajen åt vi igår till efterrätt. Pudra över florsocker och servera den tillsammans med vispad grädde och en limeskiva
Pressa saften ur limefrukterna och rör ner i blandningen. 3 limefrukter. på en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. 4 äggulor 3 limefrukter
Avgör själv hur syrlig du vill ha fyllingen, det är lätt att smaka av och blanda i lime efterhand. Eftersom att pajen är ganska syrlig är det gott att servera en klick len vispgrädde till för att balansera upp det hela
Till efterrätt provade jag den här goda pajen. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, limesaft. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en rund pajform
Rör ner mjölk och limesaft. Garnera med vispad grädde och limeskivor. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. 1 dl pressad limesaft
Rör ner mjölk och limesaft. Garnera med vispad grädde och limeskivor. Limeskivor att garnera med. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. 1 dl pressad limesaft
Rör ner mjölk och limesaft. Garnera med vispad grädde och limeskivor. 5 äggulor1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 400 g1 dl pressad limesaftSätt ugnen på 175°. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. 1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 400 g1 dl pressad limesaft
Klicka på över limefyllningen och ställ in hela pajen i ugnen. Pajskal. Limefyllning. Häll den sedan i pajskalet och ställ det kallt tills marängen är klar
Förra sommaren gjorde vi en citronpaj som vi gillade väldigt mycket men den här pajen med lime blev otroligt god och den blev härligt syrlig och frisk vilket passar perfekt när det är lite varmare ute
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.