Syrlig Key Lime Paj
Josefine Jonsson
Josefine Jonsson

Syrlig Key Lime Paj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • En modifierad variant av key lime paj som jag gjort många gånger, men tyckt de flesta recept är på tok för söta, denna är lagom balanserad med en stark frisk limesmak.
  • Skal
  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 1 kryddmått salt
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
  • 2.5 dl limejuice från ca 5 limefrukter
  • 2 nypor salt
  • 2 ägg
  • Limeskal från 2 lime

Beskrivning

    Skal.
    Blanda ingredienser.
    Använd fingrarna för att fördela ut degen i en 23 cm form
    Nagga degen med en gaffel och förgrädda i 10 min i 170 grader.

    Fyllning.
    Vispa äggen med socker.
    Rör försiktigt ner den kondenserade mjölken

    Pressa limejuicen och lägg i den tillsammans med
    övriga ingredienser i blandningen.

    Häll blandningen in i pajdegen och grädda i mitten av ugnen i 15 min.

    Servera gärna med en limeskiva och vispgrädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.