Ugn 175gr
Smörj och bröda en springform ca 22cm i diameter, vispa ägg I socker fluffigt, blanda torrvarorna och tillsätt i äggsmeten, tillsätt kokande vatten och rivet citronskal, rör till en slät smet, grädda 30-40 min, låt svalna dela kakan i 2 delar, koka ihop mjölk, smör och vaniljsocker till fyllningen, bred ut fyllningen på båda bottnarna där du skurit, det ska dränkas, lägg på översta lagret, ställ I kylen tills fyllningen satt sig, dekorera med florsocker
Idag firar vi nationaldagen och vad passar då bättre än en Sverigekaka. Sverigekakan (eller Penionärskaka som den även kallas) är en enkel, mjuk kaka med vaniljfyllning
Sverigekakan är en fantastiskt god klassisk mjuk kaka med vaniljkrämsfyllning som liksom suger sig in i kakan och gör den alldeles ljuvligt saftig och vaniljig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.