1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det ihop med vattnet i smeten. Rör till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–33 min. Låt den svalna i formen.
4. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda ner mjölken och vaniljsockret. Rör om ordentligt.
5. Dela kakan på mitten till två bottnar.
6. Häll hälften av smörfyllningen på ena bottnen och andra hälften på den andra. Bred samtidigt ut det med en spatel.
7. Sätt ihop bottnarna igen och lägg kakan på en tallrik. Pudra över florsocker.
Idag firar vi nationaldagen och vad passar då bättre än en Sverigekaka. Sverigekakan (eller Penionärskaka som den även kallas) är en enkel, mjuk kaka med vaniljfyllning
Sverigekakan är en fantastiskt god klassisk mjuk kaka med vaniljkrämsfyllning som liksom suger sig in i kakan och gör den alldeles ljuvligt saftig och vaniljig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.