Sverigekaka
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Sverigekaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokhett vatten
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det ihop med vattnet i smeten. Rör till en slät smet.

    2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23–24 cm i diameter.

    3. Grädda kakan längst ner i ugnen  i 30–33 min. Låt den svalna i formen.

    4. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda ner mjölken och vaniljsockret. Rör om ordentligt.

    5. Dela kakan på mitten till två bottnar.

    6. Häll hälften av smörfyllningen på ena bottnen och andra hälften på den andra. Bred samtidigt ut det med en spatel.

    7. Sätt ihop bottnarna igen och lägg kakan på en tallrik. Pudra över florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.