Laktosfria Svärmors rutor, 1 stor långpanna
patriksvensson
patriksvensson

Laktosfria Svärmors rutor, 1 stor långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 4 röster

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 gram laktosfritt smör eller margarin
  • 1 dl kall laktosfri mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  •  
  • Glasyr
  • 100 gram smör eller margarin
  • 200 gram florsocker
  • Lite kallt vatten (börja med 2 msk och öka om det behövs)
  • Strössel till dekoration

Beskrivning

    1. Vispa ägg och socker poröst.

    2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken i ägg/sockersmeten.

    3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Häll upp smeten i en smord stor långpanna och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Kakan är klar när den börjar släppa i kanterna.

    4. Smält smöret till glasyren, lyft från spisen och rör ner florsockret. Vispa kraftigt (då tjocknar det och blir nästan en klump) och spä sedan med någon matsked kallt vatten. Vispa slätt.

    5. Häll glasyren över den avsvalnade kakan och strö strössel över. Skär kakan i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.