Superenkel sticky thai kyckling med vitlök och ingefära
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Såsen
1 dl
söt thailändsk chilisås
2 msk
reducerad sojasås
2 msk
risvinäger
1 msk
honung
1/2 matsked
malet ny ingefära
1 1/2 tsk
sriracha
1 tsk
citrongräspasta (Gourmet Garden varumärke)
Juice av en 1/2 lime
1 stor
vitlöksklyfta, mosad
För kycklingen
4 st
lårkycklingfilé
1 msk
kokosnötolja
Salt och peppar
Hackad koriander för garnering
Hackade jordnötter för garnering
Beskrivning
Denna sticky thai kyckling är den perfekta maten till middagsbjudningen och klar på endast 30 minuter!
Proppade med härliga smaker som ger en riktigt kick och superenkla att göra, serverar du dessa kycklinglår med ris eller vad det är du är sugen på och middagen är serverad!
Receptet kommer från bloggen Running to the kitchen som är skriven av bloggaren Gina som kallar sig själv en riktigt foodie. Hennes stora passion i livet är träning och matlagning och Gina ser helst till att använda ekologiska råvaror i sina rätter. Hälsa är ett ledord som hon vill ska genomsyra hennes matlagning.
Det tackar vi för och vi på mytaste är så glada att Gina vill dela sina recept med oss!
Gör så här:
Sås:
1) Kombinera alla ingredienser för såsen i en liten skål och vispa ihop, lägg åt sidan.
2) Förvärm ugnen till 200 grader.
3) Krydda kyckling med salt och peppar.
4) Placera kycklingen i en ugnssäker stekpanna över medelhög värme.
5) Tillsätt kokosoljan i stekpannan.
6) När oljan är tillräckligt varm placera kycklinglåren skinnet ner i stekpannan och stek tills den är gyllenbrun, ca 3 minuter.
7) Vänd på låren och stek i ytterligare 2 minuter.
8) Häll såsen i stekpannan rör runt kycklingen. Lägg kycklingen med skinnet upp och lägg in pannan ugnen i ca 15 minuter tills skinnet börjar bli krispigt.
9) Ta ut kycklingen och garnera med koriander och jordnötter och servera med kokt ris.
Tillagningstid: ca 30 minuter
Grader: 200 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/sticky-thai-chicken-92103601.html
4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
och blanda sen ner kycklingbitarna, blanda väl. Marinad till kycklingen. Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Strimla kycklingenoch marinera den i påsen i kylen, helst över natten. Hetta upp en wok med lite olja och lägg i nudlar, morötter, sallad, salladslök, böngroddar och korianderstjälkar
Blanda jordnötssmöret och sesampastan med den ljusa sojan till en jämn smet. Lägg gurkstrimlorna på ett litet serveringsfat medkycklingstrimlorna ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.