Stroganoff på tofu med morotssallad
ribnell
ribnell

Stroganoff på tofu med morotssallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 fp hårdtofu ( smaksatt om du vill). för vegetariskt recept byt ut mot Halloumi
  • 1 msk neutral olja
  • 50 g gul lök ( ca 1 st)
  • 200 g morötter ( 2-3 st)
  • 0.5 zucchini
  • 1 msk smör
  • 3-4 vitlöks klyfter ( beroende på hur mycket vitlök man gillar )
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 fp krossade tomater ( 295 g)
  • 2,5 dl havregrädde
  • 2 portioner valfritt gryn som tex ris
  • 0.5 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger

Beskrivning

    Skär tofun i kuber om 2 cm ( eller halloumi ) hetta upp pannan och bryn tofun i olivoljan. När de börjar få lite färg lägg i några pressade klyfter av vitlök och stek ihop .

    Grytbas : Stor gryta med lock eller stekpanna med lock
    Finhacka löken. Skala och grovriv morötterna och grov riv zucchinin. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs löken, zucchinin och 1/4 av morötterna på medelhög värme i några minuter.

    Tillsätt sen några klyfter pressad vitlök, 2 msk tomatpuré, 0.5 msk dijonsenap och lite salt och fräs ytterligare några minuter

    Tillsätt 1 fp krossade tomater, 2.5 dl havregrädde och låt sjuda under lock i ca 10 minuter

    Kloka valfritt gryn till 2 personer

    Sallad:
    Lägg resten av de rivna morötterna i skålen tillsammans med den tärnade gurkan. Blanda med 1 msk olivolja, 0.5 tsk vitvinsvinäger och salt

    Vänd ner den stekta tofun i pannan och låt sjuda i ytterligare 2 minuter servera sen grytan med kokta riset och salladen

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.