1 fp
hårdtofu ( smaksatt om du vill). för vegetariskt recept byt ut mot Halloumi
1 msk
neutral olja
50 g
gul lök ( ca 1 st)
200 g
morötter ( 2-3 st)
0.5
zucchini
1 msk
smör
3-4 vitlöks
klyfter ( beroende på hur mycket vitlök man gillar )
2 msk
tomatpuré
0.5 msk
dijonsenap
1 fp
krossade tomater ( 295 g)
2,5 dl
havregrädde
2 portioner
valfritt gryn som tex ris
0.5
gurka
1 msk
olivolja
0.5 tsk
vitvinsvinäger
Beskrivning
Skär tofun i kuber om 2 cm ( eller halloumi ) hetta upp pannan och bryn tofun i olivoljan. När de börjar få lite färg lägg i några pressade klyfter av vitlök och stek ihop .
Grytbas : Stor gryta med lock eller stekpanna med lock
Finhacka löken. Skala och grovriv morötterna och grov riv zucchinin. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs löken, zucchinin och 1/4 av morötterna på medelhög värme i några minuter.
Tillsätt sen några klyfter pressad vitlök, 2 msk tomatpuré, 0.5 msk dijonsenap och lite salt och fräs ytterligare några minuter
Tillsätt 1 fp krossade tomater, 2.5 dl havregrädde och låt sjuda under lock i ca 10 minuter
Kloka valfritt gryn till 2 personer
Sallad:
Lägg resten av de rivna morötterna i skålen tillsammans med den tärnade gurkan. Blanda med 1 msk olivolja, 0.5 tsk vitvinsvinäger och salt
Vänd ner den stekta tofun i pannan och låt sjuda i ytterligare 2 minuter servera sen grytan med kokta riset och salladen
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Biff stroganoff á la Lottzy. Billig lövbiff på Ica, bra mycket bra. Det får bli lite "lyxig" middag en vanlig vardagskväll då, i form av biff stroganoff
Låt även tomatpuré och paprikapulver fräsa med ett kort ögonblick. Hetta under tiden upp en stekpanna och bryn köttet ordentligt på hög värme i ett par omgångar
Smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme, 3-5 min. Koka upp alltsammans under omrörning och låt sjuda på svag värme under lock, ca 10 min
Vi pratar mycket om att äta mindre kött hemma, något vi var bättre på för något år sen som vi nu av någon anledning blivit sämre på… Jag äter gärna kött och tycker att en köttbit är riktigt gott ibland, men jag hade faktiskt nöjt mig gott och väl med kött ett par dagar i veckan
Se recept på syrad chilisås här. Johannes WätterbäckEn snabb och vegetarisk stroganoffmed mustig paprikasmak från grillade paprikor och marinerad vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.