Värm pannan, lite över medelvärme (ca. 6-7).
Bryn smöret något, precis så det börjar få lite brun kulör och sänk värmen till 5.
Knäck äggen mot kanten av pannan utan att gula går sönder.
Stek på medelvärme.
Äggen är klara när vitan inte är rinnande längre (ca 3 min för stora ägg).
Avnjut med lite havssalt!
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Det är lite som våran pyttipanna och du kan göra den i oändliga variationer men grunden är alltid ris, ägg, fisksås och lök
Avsluta med att steka äggen, antingen vändstekta eller enbart på ena sidan. Falukorv, stekt potatis & ägg4 port8-10 kokta potatisar400 g falukorv4 äggSmörSalt & pepparSkär de kokta potatisarna i tärningar och stek gyllenbruna i lite smör. 4 ägg
3 hårdkokta ägg. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme. Koka äggen i cirka 8 minuter, hacka, hacka ansjovis och dill och tillsätt smält smör. 3 hårdkokta ägg
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna och stekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stektaägg när allt var klart
Lägg bröddelar på pannan och knäck ägg i bröd "hålet". Använd inte för varm platta och helst i början använd locket på pannan att äggvita blir genomstekt och inte slemmig
När det stektaägget är klart lägger du på övriga ingredienser och sist men inte minst laxen. Stek på ett ägg med lite kryddor och servera med sallad och lax, kan det bli bättre
Servera de stektaäggen med grönsakerna och lite färsk sallad. ägg. Lägg grönsakerna på en tallrik. Klicka i en ny smörklick i stekpannan och stek äggen
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.