1. Skär fisken i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar på båda sidor.
2. Strimla spetskål och gul lök. Finhacka dillen.
3. Hetta upp ca 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme så att de mjuknar. Tillsätt grädde och låt det puttra på svag värme så att grädden kokar in i kålen.
4. Hetta upp ca 1 msk smör i en ny stekpanna och stek fisken ca 2-3 min/sida så att fisken får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm.
5. Torka ur pannan och bryn ca 50 g smör.
6. Tillsätt dill och rivet citronskal till spetskålen. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
7. Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Ringla över lite brynt smör. Klart att servera!
Dela lite försiktigt och checka så det precis har blivit färdigstekt, och inte en minut längre. Hur gott och enkelt som helst, bara man har ett djupfryst torsk hemma, färsk fungerar förstås också men då måste man ju åka och handla, så att ha torsk i frysen är ett bra att ha
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Denna risotto med pilgrimsmusslor, bryntsmöroch saffransskum blev riktigt, riktigt god. Smält smöroch olja i en stor kastrull på medelvärmeoch lägg i soffritto
Inlägget Stekttorskmed sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torskmed en ljummen sallad och skirat smör
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan medsmör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Man kan liksom inte bestrida det faktum att smör gifter sig nått så fantastiskt bra med fisk. Samma sak med dagens fördrink… men den kommer bloggas om såklart i samband med duellen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.