Stekt strömming med potatismos
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Stekt strömming med potatismos

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 strömmingsflundror (klippta)
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 3,25 msk fransk senap
  • 3,25 msk svensk senap
  • salt, peppar
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl veteströ
  •  
  • Potatismos
  • 800 g mjölig potatis
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt, peppar (muskot)

Beskrivning

    1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
    2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
    3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
    4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
    5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
    6. Lägg ihop flundrorna med senapen och en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i rejält med smör 2-3 minuter på varje sida.
    7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset och skysås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.