Stekt lax med blomkålsris
igne.a
igne.a

Stekt lax med blomkålsris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 portioner
  • 1 liten skivad morot, 50 g
  • ½ litet blomkålshuvud, 200 g
  • ½ hackad rödlök
  • ½ msk rapsolja
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 2 bitar laxfilé à 140 g
  • 1 tsk sesamfrö eller furikakeblandning
  • Garnera med: persilja

Beskrivning

    Kör morotsslantarna några sekunder i matberedare. Dela blomkålen i mindre bitar och kör tillsammans med moroten till ett grynigt ”ris”. Fräs tillsammans med lök i olja ett par minuter. Ta av från värmen och blanda ner persilja, ingefära, citronsaft, salt och peppar.
    Beströ laxen med frön och halstra ett par minuter på var sida.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.