Stekt fisk med rostad potatis och tartarsås
the.real.cg
the.real.cg

Stekt fisk med rostad potatis och tartarsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tartarsås
  • ½ kruka dill
  • ½ gul lök
  • 1 dl picklad gurka med thai chili från Åbergs Salsa
  • 3 msk kapris
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm cayennepeppar
  • Sardeller
  • Sjöpung
  • salt och peppar
  • Rostad potatis
  • Potatis (valfri mängd)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Salt
  • Olivolja
  • Persilja
  • Stekt fisk
  • Fisk
  • Salt
  • Olja och smör
  • Kryddblandning Citrondill från Åbergs salsa

Beskrivning

    Tartarsås
    Hacka dill och lök.
    🛎️
    Finhacka gurkan och kapris.
    🛎️
    Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.

    Potatis
    Sätt ugnen på 225 grader.
    🛎️
    Koka upp vatten med salt och bakpulver.
    🛎️
    Skala potatisen och dela i halvor. Låt koka i ca 7 minuter, potatisen ska inte vara helt klar.
    🛎️
    Häll av allt vatten och låt potatisen ånga bort överflödig vätska.
    🛎️
    Häll över olivolja och blanda runt ordentligt så potatisen får en ruggad yta.
    🛎️
    Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i 25-30 minuter, vänd på den och rosta i ca 25 minuter till.
    🛎️
    Toppa med persilja, flingsalt och peppar innan servering.

    Fisk
    Snabbrimma firren
    Krydda firren
    Stek firren 😉
    🍽️
    🍽️

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.