1 dl
picklad gurka med thai chili från Åbergs Salsa
3 msk
kapris
1 dl
majonnäs
½ dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap
1 krm
cayennepeppar
Sardeller
Sjöpung
salt och peppar
Rostad potatis
Potatis (valfri mängd)
1/2 tsk
bakpulver
Salt
Olivolja
Persilja
Stekt fisk
Fisk
Salt
Olja och smör
Kryddblandning Citrondill från Åbergs salsa
Beskrivning
Tartarsås
Hacka dill och lök.
?️
Finhacka gurkan och kapris.
?️
Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.
Potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
?️
Koka upp vatten med salt och bakpulver.
?️
Skala potatisen och dela i halvor. Låt koka i ca 7 minuter, potatisen ska inte vara helt klar.
?️
Häll av allt vatten och låt potatisen ånga bort överflödig vätska.
?️
Häll över olivolja och blanda runt ordentligt så potatisen får en ruggad yta.
?️
Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i 25-30 minuter, vänd på den och rosta i ca 25 minuter till.
?️
Toppa med persilja, flingsalt och peppar innan servering.
Rostadpotatis, tagliatelle eller ris - och rostat bröd att suga upp allt det goda med. Ochmed en supergod sky eller vad jag ska kalla det, med svamp och grönsaker så känns fyllningen med skinka, ost och basilika lite "nyare"
Servera köttet med bbq-kryddsmöret, rostadpotatisoch en fräsch grönsallad till. Blanda med resten av smöret samt chilipulver, rökt paprikapulver, worchestershire sauce, salt och peppar
Varva grönsaker med kyckling, lök (rostadochstekt) ochpotatis i djupa tallrikar. Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker
Sydfisk´s T-bone´s är så otroligt goda att det vattnas i munnen av bara tanken. Svart vitlök går att finna på många ställen nu men är fortfarande lite dyr så ny behöver inte använda den, det går lika bra med vanlig vitlök
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Servera fiskenmed kokt potatisoch ärtor. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.