Stekt fisk med rostad potatis och tartarsås
the.real.cg
the.real.cg

Stekt fisk med rostad potatis och tartarsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tartarsås
  • ½ kruka dill
  • ½ gul lök
  • 1 dl picklad gurka med thai chili från Åbergs Salsa
  • 3 msk kapris
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm cayennepeppar
  • Sardeller
  • Sjöpung
  • salt och peppar
  • Rostad potatis
  • Potatis (valfri mängd)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Salt
  • Olivolja
  • Persilja
  • Stekt fisk
  • Fisk
  • Salt
  • Olja och smör
  • Kryddblandning Citrondill från Åbergs salsa

Beskrivning

    Tartarsås
    Hacka dill och lök.
    ?️
    Finhacka gurkan och kapris.
    ?️
    Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.

    Potatis
    Sätt ugnen på 225 grader.
    ?️
    Koka upp vatten med salt och bakpulver.
    ?️
    Skala potatisen och dela i halvor. Låt koka i ca 7 minuter, potatisen ska inte vara helt klar.
    ?️
    Häll av allt vatten och låt potatisen ånga bort överflödig vätska.
    ?️
    Häll över olivolja och blanda runt ordentligt så potatisen får en ruggad yta.
    ?️
    Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i 25-30 minuter, vänd på den och rosta i ca 25 minuter till.
    ?️
    Toppa med persilja, flingsalt och peppar innan servering.

    Fisk
    Snabbrimma firren
    Krydda firren
    Stek firren ?
    ?️
    ?️

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.