Spindelmuffins
ulrikak-10
ulrikak-10

Spindelmuffins

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 st
  • Du behöver
  • 15 st chokladmuffins se recept nedan
  • 30 st Non-stop godisar
  • 1 påse svarta godissnören
  • chokladströssel
  • Glasyr
  • 25 g smör, smält
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk starkt kaffe
  • ev. lite vatten
  • Chokladmuffins
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g smör, smält
  • 1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
  • 2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
  • 3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
  • 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

Beskrivning

    1. Baka muffins enligt receptet.

    2. Klipp till 90 bitar godissnören som är ca 8 cm långa.

    3. Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren, tillsätt lite vatten om det behövs så glasyren blir lagom bredbar.

    4. Bred ut glasyren på kakorna. Strö över strössel och lägg på ögon.

    5. Stick ner benen (godissnörena) i muffinsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.