Spenatsoppa
clao
clao

Spenatsoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 p.
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g djupfryst hackad spenat
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 2-3 msk citronjuice
  • 4 ägg
  • salt
  • vitpeppar

Beskrivning

    Skala och hacka den gula löken och vitlöken och fräs den mjuk i smör.
    Tillsätt mjölet och rör runt.
    Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt koka upp.
    Koka i ca 3 minuter och tillsätt därefter spenaten och till sist citronjuice och smaka av med salt och peppar.
    Servera soppan med två halvkokta ägghalvor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.