Förberedelse: Tina spenaten helt. Låt rinna av i en sil.
1. Pressa ut lite vatten ur spenaten och lägg i en matberedare.
2. Knäck i äggen och hacka löken.
3. Häll i osten, persilja, hackade löken, salt och peppar.
4. Mixa ihop allt.
5. Häll i ströbröd och låt mixern gå i ca 1 min.
7. Ta fram en plåt, häll på ca 3 msk olivolja och bred ut på hela plåten.
6. Om röran verkar bra nog att forma till biffar (Obs! Det är okej att den är lite blöt), forma ganska små biffar och lägg ut på plåten. Biffarna sprider ut sig lite på plåten, så lägg ut dem med lite mellanrum.
7. Strö över sesamfrön på biffarna.
8. Ställ i mitten av ugnen på 225 grader.
Grädda biffarna i 30 min. Vänd biffarna efter 15 min.
Servera med ris/potatis/sallad och yoghurtsås gjord på:
Servera pasta med tomatsås och spenatbiffar, njut och ät upp. Eftersom det var extrapris på den ekologiska fetaosten så var det dags att prova på att göra spenat- och fetaostbiffar
Avokado- och yoghurtsås1 dl ekologisk naturell yoghurt, 3%½ avokado1 tsk citronsaftMixa ihop alla ingredienser med en stavmixer och servera tillsammans med spenatbiffarna
Bön- och spenatbiffar. I morgon är det en vecka till jag börjar jobba och jag håller på att fylla upp frysen med bra matlådemat, eftersom jag kommer att ta med mig mat till jobbet varje dag
Köttfärs blir köttfärsbiffar, grönsakswoken blir grönsaksplättar, spenaten blir spenatbiffar, tomatsåsen blir tomatplättar, quinoan eller riset blir quinoa/ris-biffar
ex supergoda broccoli/spenatbiffar, dom blev verkligen fantastiska. och en hel del annat. -DVi håller på testa lite nya recept, då det ofta blivit samma vecka in - vecka ut
Här steks det spenatbiffar. Spenatbiffar från Amorgos. 8 Aug, 2013 | Recept | Kyrkkaffe-Anna. Den tredje sortens grönsaksbiff från Amorgos i Grekland gör tallriken ännu vackrare
Idag blev det inget mindre än spenatbiffar med fetaost. Spenatbiffar, ca16st. Och så var det ju återigen det där med att återhämta sig efter en semester i länder där det inte är alltför vanligt att vara vegetarian, och därmed svårt att äta bra mat
Majs och spenatbiffar. mums. Detta recept blir till 2 pers. 1 dl blötlagd mandel ( låt den ligga i blöt minst 10 tim)1 dl pinjenötterMajs från en 1 majskolv eller 1 liten burk majskorn1/2 påse babyspenat1/2 avokadoca 2 cm purjolökfärsk persilja
Spenatbiffar med halloumi. Hej ♥. Vegetariska biffar och bollar är en storfavorit hos mig och jag jagar ständigt nya recept, även om jag har några gamla favoriter som ofta återkommer
Spenatbiffar med halloumi. Hej vänner ♥. Minna inspirerade mig för ett par vekor sedan till ett nytt recept på vegetariska biffar – polentapanerade morotsbiffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.