Spenatbiffar
Bela Wesström
Bela Wesström

Spenatbiffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 1 pkt fryst hel spenat ca 500 g
  • 2 ägg
  • 1 lök
  • 1/2 dl persilja
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • Sesamfrön

Beskrivning

    Förberedelse: Tina spenaten helt. Låt rinna av i en sil.

    1. Pressa ut lite vatten ur spenaten och lägg i en matberedare.
    2. Knäck i äggen och hacka löken.
    3. Häll i osten, persilja, hackade löken, salt och peppar.
    4. Mixa ihop allt.
    5. Häll i ströbröd och låt mixern gå i ca 1 min.
    7. Ta fram en plåt, häll på ca 3 msk olivolja och bred ut på hela plåten.
    6. Om röran verkar bra nog att forma till biffar (Obs! Det är okej att den är lite blöt), forma ganska små biffar och lägg ut på plåten. Biffarna sprider ut sig lite på plåten, så lägg ut dem med lite mellanrum.
    7. Strö över sesamfrön på biffarna.
    8. Ställ i mitten av ugnen på 225 grader.
    Grädda biffarna i 30 min. Vänd biffarna efter 15 min.

    Servera med ris/potatis/sallad och yoghurtsås gjord på:

    - Creme fraiche

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.