Sparrissoppa med laxromcrostini
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Sparrissoppa med laxromcrostini

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 knippen grön sparris
  • 1 msk smör
  • 2 st hackade schalottenlök
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kruka dill
  • LAXROMSCROSTINI
  • 0.5 st baguette i tunna skivor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 burk röd fiskrom, stenbitsrom, forellrom eller laxrom

Beskrivning

    1. Skär bort den nedre lite träiga delen på sparrisarna och dela resten i bitar.

    2. Hetta upp en kastrull med smör och stek löken mjuk utan att den tar färg.

    3. Tillsätt sparrisbitarna, häll på vatten och buljongtärningar. Sjud tills sparrisen är mjuk. Mixa till en slät soppa.

    4. Tillsätt grädden, salta och peppra. Toppa med créme fraiche och hackad dill.

    5. Rosta tunna baguetteskivor i torr panna eller ugn. Klicka på créme fraiche och laxrom.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.