Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Även i Tärnafjällen bjuds det på en riktig varm sommar med klarblå himmel, sol och ljusa nätter. När jag är på vift är det svårt att alltid fixa med bloggen
se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Smaka av med kajennpeppar, salt och peppar. Täck med det sista brödet. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med räkor och gurka i mitten och med citronskivor, dillkvistar och laxskivor, snurrade till rosor, runt kanten
Smaka av med salt och peppar. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Täck tårtan med plastfolie och låt stå i kylen, gärna några timmar eller till nästa dag
Krydda med salt och peppar. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur. 1300 g räkor, skalade (1 kg med skal). 1Fyllning300 g räkor, skalade (1 kg med skal) 2 dl kräftstjärtar 200 g färskost 11% 250 g naturell kvarg 1% 3 msk pepparrot, färskriven 0,5 knippe dill, hackad 0,5 dl gräslök, hackad 0,5 tsk salt 1 krm peppar. 1Dekoration50 g röd stenbitsrom dill rödlökBlanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.