Spaghetti med aubergine, paprika och rostade valnötter
Matilda
Matilda

Spaghetti med aubergine, paprika och rostade valnötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner spaghetti
  • 2 st auberginer
  • 2 st paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st röd lök
  • 1 torkad chili
  • 10 valnötskärnor
  • 50 g ruccola
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • olja
  • salt och peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Skölj och skär auberginen i mycket små bitar. Lägg bitarna på en lutande skärbräda, strö över lite salt. Låt stå i ca 20-30 minuter, så att den bittra saften dras ut. Torka av bitarna med lite hushållspapper.

    2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mycket små bitar.

    3. Hacka löken och nötterna.

    4. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök, rödlök och chili, fräs allt tills löken börjar mjukna men inte fått färg. Ta upp och kasta chili och ställ stekpannan åt sidan.

    5. Fräs aubergine och paprika, var för sig, tills de mjuknat. Salta och peppra varje omgång. Häll efter hand över de stekta grönsakerna i stekpannan med lök utan att röra om.

    6. Rosta nötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.

    7. Koka pastan al dente enligt anvisningen på paketet. Slå av vattnet och låt pastan rinna av.

    8. Under tiden som pastan kokar. Sätt stekpannan med grönsakerna på värme och rör om försiktigt. Tillsätt vatten och buljong och sjud alltsammans i ca 5 minuter. Häll över pastan i pannan med grönsakerna. Tillsätt nötter och rucola, rör om noga så att allt blandas ordentligt.

    Tillbehör: Servera pastan rykande het i djupa tallrikar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.