Spaghetti med aubergine, paprika och rostade valnötter
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4 portioner
spaghetti
2 st
auberginer
2 st
paprika
1 klyfta
vitlök
1 st
röd lök
1 torkad
chili
10
valnötskärnor
50 g
ruccola
2 dl
vatten
1 msk
grönsaksbuljong
olja
salt och peppar
Beskrivning
Receptet är för 4 personer.
1. Skölj och skär auberginen i mycket små bitar. Lägg bitarna på en lutande skärbräda, strö över lite salt. Låt stå i ca 20-30 minuter, så att den bittra saften dras ut. Torka av bitarna med lite hushållspapper.
2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mycket små bitar.
3. Hacka löken och nötterna.
4. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök, rödlök och chili, fräs allt tills löken börjar mjukna men inte fått färg. Ta upp och kasta chili och ställ stekpannan åt sidan.
5. Fräs aubergine och paprika, var för sig, tills de mjuknat. Salta och peppra varje omgång. Häll efter hand över de stekta grönsakerna i stekpannan med lök utan att röra om.
6. Rosta nötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
7. Koka pastan al dente enligt anvisningen på paketet. Slå av vattnet och låt pastan rinna av.
8. Under tiden som pastan kokar. Sätt stekpannan med grönsakerna på värme och rör om försiktigt. Tillsätt vatten och buljong och sjud alltsammans i ca 5 minuter. Häll över pastan i pannan med grönsakerna. Tillsätt nötter och rucola, rör om noga så att allt blandas ordentligt.
Tillbehör: Servera pastan rykande het i djupa tallrikar.
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Strö genast över paprikapulveroch salt och rör om lite så att alla kikärtor täcks
yoghurt blandat med vitlök, lite salt och peppar. Smaka av med chiliflakes. Tillsätt olja, avrunna och soltorkade tomater, vitlök, ströbröd, finhackad persilja, valnötteroch pesto
Blanda i en skål tillsammans med rökt paprika, krossade valnötteroch salt. Rör ihop med olivolja. Dela paprikan i klyftor och stek i olivolja till mjuk
Mixa potatisarna med den rostadepaprikan, äggula, vitlök och olivolja. Tärningarna smakar rent äckligt av konserveringsmedeloch flaskfonderna är så menlösa att man lika väl kan använda saltvatten
Jag ville först testa med bara paprikaoch fänkål och tänkte att blir det en "tråksoppa" så tippar jag i passerade tomater för tomatsoppa blir alltid gott
Servera soppan med smulad fetaost och smörstekta valnötter. Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig ochmed lite textur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.