1. Lägg lergrytan i vattenbad i minst tjugo minuter
2. Lägg kryddorna till rubbet i en mortel eller kaffekvarn och finfördela dem.
3. Putsa köttet och gnugga in lagom med tunn i det. Överbliven rubb sparas i burk med lock.
4. Smörj den vattenbad är lergrytan med olja.
5. Skala ingefäran och löken och skölj chilin. Dela dem i bitar och lägg dem i lergrytan.
6. Lägg i de skalade vitlöksklyftorna och slå i de krossade tomaterna. Skölj ur burken med lite vatten och häll i det också. Tillsätt srirachasås och soja och det rökta saltet.
7. Lägg köttet ovanpå och ställ in lergrytan i kall ugn.
8. Sätt ugnen på 125 grader och låt den stå tills du kan dra isär köttet med en gaffel. Fyra-fem timmar tar det. Det får inte bli torrt, men heller inte för blött.
Servera med sallad, pitabröd och gärna Mojo rojo, en spansk sås med vitlök, kumminfrön och paprika.
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergryta med en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Projektet för dagen är en pulledpork med min hemgjorda kryddblandning. Själv tänkte jag servera pulledpork med hemmabakade hamburgerbröd eller kanske en baguette, coleslaw och rostade rotfrukter
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulledporki söndags. Redan vidniotiden på morgonen åkte grisenini ugnen och där fick den stå i nästan niotimmar
PulledPork. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på mintopplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det
Jag använde lergryta, enligtLinda funkar det med gjutjärn med. Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken
Man får blanda utifrån smak, om man önskar det med mer styrka eller rökigare taste. Pulledpork är en amerikansk maträtt som påminner ganska mycket om vår svenska nationalrätt om fredagar, nämligen tacos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.