4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och kardemumma. Vänd först ner mjölblandningen i äggvispet och sedan smörmjölken.
5. Häll i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter (för 10 bitar). Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter, känn med sticka så kakan är torr. Låt svalna och stjälp upp ur formen.
6. Fyllning: Mixa mandel, pistagenötter, äggvita, bittermandel och florsocker slätt i en matberedare. Späd ev med vatten.
7. Vispa grädden. Skär försiktigt kakan längs med. Spritsa eller bred på mandelmassan och spritsa sedan på hälften av den vispade grädde.
8. Pudra över florsocker och strö över hackade pistaschnötter. Servera med resten av grädden.
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Servera med vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt för grädde.
De ekologiska äggen jag köpte för ett tag sen med gulaste gulorna ever gjorde att krämen inte blev så vit som jag önskade, så man kan ju ta i lite kakao så får man chokladkräm emellan istället
Vi grillade i fredags med de amerikanska släktingarna och jag hade gjort denna till efterrätt. Blanda mördegen och klä en stor pajform med löstagbar kant
Pistage är ju godaste mandeln just nu. 3/4 dl pistagemandel hackas mycket fint. Lägg i pistagehacket och smöret när knäcken nått 125 grader. 3/4 dl pistagemandel
Smält smöret och blanda det med vatten och sirap under omrörning. Pistage och kolakakor. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper med stora mellanrum (kakorna flyter ut ganska mycket)
Flickorna med kompis fick fika på dessa kakor med go smoothie till efter skolan. blanda ner pistagen. blanda ner alla torra ingredienser blandat med yoghurten och vaniljen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.