Ta fram en minimuffinsplåt och placera ut minimuffinsformar i den. Sätt åt sidan.
Lägg choklad och apelsinzest i en bunke. Sätt åt sidan.
Häll grädde och vaniljextrakt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda tills grädden har tjocknat, ca 10 minuter.
Tillsätt smör och rör ihop. Ta bort kastrullen från plattan.
Häll den varma gräddblandningen över chokladen och apelsinzesten. Rör ihop ordentligt och se till så chokladen smälter helt.
Fyll upp varje muffinsform med smeten. Ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar.
Förvaring
Fudgen håller sig fräsch i kylskåpet i upp till fyra dagar och i frysen fyra veckor. Förvara i en lufttät behållare.
Tips
Toppa gärna fudgen med apelsinzest och flingsalt. Saltet framhäver chokladsmaken ännu mer.
Diet Doctors receptteam har gjort små justeringar i detta recept för att det ska följa våra riktlinjer. Originalreceptet hittar du i Kims kokbok, "Fat Bombs – Deliciously Sweet Treats".
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Sockerfri Kladdkaka ca 8 portioner. Ibland vill man kunna njuta av något gott utan att känna sig onyttig, vad passar då bättre än en kladdkaka helt fri från tillsatt socker och som ändå smakar gudomligt
Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Jag föredrar att göra ett sockerfritt alternativ och brownies har nu blivit en stor favorit. Jag gör en typ av raw sockerfria brownies och gör sedan lite av den choklad jag brukar göra chokladbräck med och använder som glasyr
Jag googlade lite och hittade ett spännande recept på Jordnötschokladbollar hos Baka sockerfritt. Det stod en halv burk jordnötssmör längst in i kylen och med 2 ½ vecka kvar till flytten, behövde jag använda den till något
Sockerfri kladdig chokladfondant. 100 g sockerfri mörk choklad. 100 g sockerfri mörk choklad. Jag fick ett mail idag av en läsare (tack Emmy) som tipsade om en sida som heter Alltomkosttillskott och som jämför priser på olika kosttillskott
Jag har inte jättemycket äpplen i år faktiskt, vet inte vad som hände men många av mina äpplen fick fula bruna fläckar och sedan har fåglarna kalasat på många utav dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.