Sockerfri apelsinfudge
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Sockerfri apelsinfudge

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 85 g mörk choklad minst 80%, hackad i småbitar
  • ½ apelsin, zesten
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 55 g smör, rumstempererat

Beskrivning

    Ta fram en minimuffinsplåt och placera ut minimuffinsformar i den. Sätt åt sidan.

    Lägg choklad och apelsinzest i en bunke. Sätt åt sidan.

    Häll grädde och vaniljextrakt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp.

    Sänk värmen och låt sjuda tills grädden har tjocknat, ca 10 minuter.

    Tillsätt smör och rör ihop. Ta bort kastrullen från plattan.

    Häll den varma gräddblandningen över chokladen och apelsinzesten. Rör ihop ordentligt och se till så chokladen smälter helt.

    Fyll upp varje muffinsform med smeten. Ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar.

    Förvaring
    Fudgen håller sig fräsch i kylskåpet i upp till fyra dagar och i frysen fyra veckor. Förvara i en lufttät behållare.

    Tips
    Toppa gärna fudgen med apelsinzest och flingsalt. Saltet framhäver chokladsmaken ännu mer.

    Diet Doctors receptteam har gjort små justeringar i detta recept för att det ska följa våra riktlinjer. Originalreceptet hittar du i Kims kokbok, "Fat Bombs – Deliciously Sweet Treats".

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.