1 1/2 påse
vaniljkarameller (som Kraft, 68 karameller totalt) Finns i välsorterade matvarubutiker
1,5 dl
mjölk, uppdelad
1 msk
vatten
3,5 dl
hackade, saltade jordnötter
80 g
osaltat smör
200 g
marshmallow kräm
1/2 dl
jordnötssmör
340 g
mjölkchokladknoppar
60 g
smör
1/2 dl
vispgrädde
Beskrivning
Här har ni garanterat de godaste brownies som vi på myTaste har smakat, gillar ni Snickers och gillar ni brownies, ja då kan man inte hitta något godare att sätta tänderna i!
Med sitt smakrika innehåll av krämig kola, knapriga nötter och söt marshmallow kräm så är dessa ett måste att ha på kalasbordet eller att ge bort till familj och vänner.
Receptet kommer från bloggen Cooking Classy och är skrivet av bloggaren Jaclyn. Jaclyn är en passionerad hemmakock som har sitt stora intresse i bakning och mer recept som detta kan ni hitta om ni besöker hennes blogg, länk till bloggen hittar du längst ner under beskrivningen, så värt att ta sig en liten titt och inspireras av allt gott!
Gör så här:
1) Lägg den osötade chokladen och det osaltade smöret i en skål och ställ i micron. Sätt på 50% effekt i 30 sekunder och rör om tills allt har blandats.
2) Låt svalna lite, ca 5 minuter.
3) Förvärm ugnen till 175 grader och ta sedan en bakplåt som du täcker med folie som du sedan smörar.
Brownie:
1) Blanda mjöl, bakpulver och salt
2) Ta 2,5 dl socker och häll i den smälta chokladblandningen.
2) Blanda sedan i ägg, ett i taget och rör i vaniljextrakt. Tillsätt mjölblandningen i chokladblandningen och rör om tills allt kombineras.
3) Häll smeten på bakplåten och baka i ca 15 - 17 minuter i ugnen. Kyl på ett galler när det är klart.
För karamellagret:
1) Läggkarameller, 2 matskedar av mjölken och vattnet.
2) Värm i micron på hög effekt 30 sekunder, rör om och fortsätt så tills det gått ca 3 minuter totalt.
3) Rör i hackade jordnötter.
4) Sprid sedan karamellblandningen jämnt över brownie skiktet på bakplåten. Placera sedan i frysen när du förbereder nougatlagret.
För nougatskiktet:
1) Ta det resterande sockret, mjölken och smöret.
2) Värm i en gryta på medelhög värme och koka, omrör ofta, då låg värme till medium. Låt puttra i 5 minuter, utan omrörning.
3) Avlägsna från värme och rör i marshmallow krämen och jordnötssmöret.
4) Sprid ut nougaten över det andra lagret på bakplåten, ställ sedan tillbaka i frysen.
För chokladskiktet:
1) Lägg chokladknapparna, vispgrädden och smöret i liten kastrull över låg värme.
2) Värm tills allt kombinerats och sprid sedan chokladen över nougatskiktet på bakplåten. Ställ sedan in i frysen tills alla lagren har kallnat.
3) Skär i kvadrater och servera!
Tillagningstid: ca 2 timmar med frysning
Grader: 175 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/snickers-brownies-43462146.html
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Blanda med sötning och fördela på bottnen. Lagom till helgen (och ja, nu är den tyvärr typ över) svängde jag ihop lite härliga, supergoda och hälsosamma snickers
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Inlägget Nyttig browniemed sötpotatis – utan gluten och mjölk dök först upp på. Oavsett, så är det en brownie som är tusen gånger bättre för kroppen än en brownie bakad på vitt mjöl och socker
Lagom kladdigt seg browniemed vita chokladbitar i, över detta en varm chokladsås. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Det går att använda vilka nötter man vill, jag var sugen på att få till en snickers liknande smak och vill ni också det så använder man till största delen saltade jordnötter
Veganska browniesmed lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Browniesmed knaprigt havretäcke. Och då passar dessa härliga brownies perfekt. Har man något annat favoritrecept på just själva browniesmeten som man absolut inte vill ändra på (jag gillar t
Kladdkaksbrowniesmed nutella och mjölkchoklad. Jag, och jag vet att många av er också gör det, älskar kladdkaka och denna lilla godsak är en blandning av både kladdkaka ochbrownie – massor av smak och såååå kladdigt
Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. När Brownien fått grädda färdigt ska den tas ut och kanterna ska bort
Häll i smör-och chokladblandningen i skålen med övriga ingredienser i. Testa med en sticka för att se om de är klara, det kan vara lite svårt att avgöra genom att bara titta på dom för de ser lite kladdiga ut men det är så de ska vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.