Snabblagad cheesecake- mousse med hallonsås
Bela Wesström
Bela Wesström

Snabblagad cheesecake- mousse med hallonsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 200 gram Philadelphiaost
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 3/4 dl kondenserad mjölk (sötad)
  • 1 lime
  • 1 pkt hallon (200-300 g)
  • 3/4 msk socker
  • 2 msk florsocker
  • 3-4 Digestivekex

Beskrivning

    Cheesecake- mousse

    1. Vispa grädde, Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en fluffig mousse (gärna med elvisp).
    2. Häll i kondenserad mjölk och pressad lime. Vispa tills den blir fluffig. Ställ in i kylen en stund.

    - - -

    Hallonsås

    1. Koka upp hallonen i en kastrull tills de blivit mjuka. Vispa runt lite med en visp för att göra den likt en sås.
    2. Sila hallonen
    3. Häll tillbaka saften av de silade hallonen i kastrullen, häll i socker och florsocker. Koka upp på medelsvag värme tills den tjocknat något.
    Låt svalna.

    Ta ett glas och lägg lite smulade digestivekex i botten, varva med mousse, smulade kex och hallonsås.
    Avsluta med med hallonsås och krossade digestivekex.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.