1. Vispa grädde, Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en fluffig mousse (gärna med elvisp).
2. Häll i kondenserad mjölk och pressad lime. Vispa tills den blir fluffig. Ställ in i kylen en stund.
- - -
Hallonsås
1. Koka upp hallonen i en kastrull tills de blivit mjuka. Vispa runt lite med en visp för att göra den likt en sås.
2. Sila hallonen
3. Häll tillbaka saften av de silade hallonen i kastrullen, häll i socker och florsocker. Koka upp på medelsvag värme tills den tjocknat något.
Låt svalna.
Ta ett glas och lägg lite smulade digestivekex i botten, varva med mousse, smulade kex och hallonsås.
Avsluta med med hallonsås och krossade digestivekex.
Blanda kaksmulor och smör, fördela i formarna och jämna till med en sked. Rör färskost, vaniljsocker och yoghurt smidigt, tillsätt lemon curd och rör om några varv med en sked, det får gärna vara kvar gula strimmor i blandningen
Blanda kaksmulor och smör, fördela i formarna och jämna till med en sked. Rör färskost, vaniljsocker och yoghurt smidigt, tillsätt lemon curd och rör om några varv med en sked, det får gärna vara kvar gula strimmor i blandningen
Avsluta med lite krossade digestivekex och toppa med lite hallon. Var lite sugen på cheeesecake men kände absolut inte för att baka en hel kaka, så därför fick det bli lite snabblagad cheesecake istället, går toksnabbt att laga och är himla mumsigt, kan ju liksom inte bli bättre
I morse gjorde jag en cheesecake- rawfood till mors dag. Botten är som kola och den syrliga fyllningen bryter av fint mot det söta och tillsammans medhallonsåsen är den ljuvligt, underbart god
Receptet är skrivet av bloggaren Glory som driver bloggen Glorious Treats och hon kommer från norra Kalifornien där hon bor tillsammans med sin ungdomskärlek och deras två barn
Eller, cheesecake-mousse är en betydligt bättre beskrivning av hur den är i konsistensen. Lätt och sammetslen som en mousse men samtidigt fast som en cheesecake
I morse gjorde jag en cheesecake- rawfood till mors dag. Botten är som kola och den syrliga fyllningen bryter av fint mot det söta och tillsammans medhallonsåsen är den ljuvligt, underbart god
En krämig nougat smak toppad med en rik choklad ganace, kan nog inte bli bättre. Börja med att separera äggulorna från äggvitorna utan att någon äggula kommer i den vita
Jag hade bestämt mig för att baka cheesecake och ta med till jobbet och bjuda på innan semestern. Vi åt den med färska jordgubbar vilket blev väldigt gott och det kändes riktigt somrigt
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.