1. Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret, häll i mjölken och värm tills det är 37 grader.
Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp.
Tillsätt olivolja.
Häll i socker och salt.
Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg.
Knåda degen i 5 minuter.
2. Dela degen i 20 bitar.
Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk 15-25 minuter.
3. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.
Forma till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Smula sönder jästen i en degbunke. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrö
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmonfrö. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om tills jästen är upplöst
Smula sönder jästen i en degbunke. Perfekt att baka snabbfrallor när man inte har så gott om tid. Forma till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper
Forma till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Smula sönder jästen i en degbunke. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrö
Smula sönder jästen i en degbunke. Forma till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Häll ner det ljumma vattnet och rör om till jästen är upplöst
Den fick snällt åka med i detta finfina frukostfrallerecept utan jäsning. Ojästa frukostfrallor IBM. Det är ju inte alltid så att man orkar göra kalljästa bullar eller gå upp i ottan för att degen ska jäsa 6 gånger. 1 pkt jäst. Smula jästen och lös upp i 37 gradigt vatten. 1 pkt jäst
Mer bakskola kommer med kapitel om Surdeg och framförallt den oförtjänt okända Vildjästen. Envisas man med att floyda som jag gör så måste man dock uppdatera sitt regelverk då och då
I smak kan det vara så att brödet blev godare med den ekologiska, men det är egentligen svårt att säga, allt beror ju liksom på övriga ingredienser i brödet
Gör en liten skåra runt alla brödskivorna och badda på lite lätt vatten på allihopa eller med en pensel och häll över fröna (detta gör att de lättare fastnar
Smula jästen i en bunke och lös med vattnet. Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Frallor utan jäst, med bakpulver i stället. Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer
Häll i de mixade nötterna och äggen i en skål med resten av morötterna. Häll i skalade mandlar, linfrön och solroskärnor i en mixer med lite av de rivna morötterna (ca 3 dl). In med dem i ugnen på 175 grader i en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.