Börja med att göra dressingen.
Ta fram en syltburk, lägg i 3-4 msk majonäs, 1 msk ketchup, 1 drop Worchestershiresås, vattnet 2 tsk ur kapris burken, 1 tsk dijonsenap, hacka 1-2 st pickles små bitar, lägg i burken, hacka gräslök och lägg i. Blanda allt, och lägg i en nypa peppar.
Lägg in burken i kylskåpet 30 min.
Tillbehör till hamburgaren:
Skär tomaterna, lök, skär halva salladshuvudet och lägg på tallrik. Skär halva jalapeno, ta ut de vita kärnorna, och skär från långsidan.
köttet:
Gör rulle av köttet, hand storlek, alla rullar lite stora, lägg på salt och peppar på köttrullarna.
Stek insidan av brioche brödet, olja stekspaden så köttet inte fastnar på spaden.
högt värme på stekpannan,lägg köttet och smacha burgarna, vänd inte sidan, utan lägg några jalapeno på, häll över senap, efter ca 2 min, byt sida. Medans den steks,lägg på cheddarost,
lägg hamburgardressing på båda sidorna av brödet, lite mindre på ovansidan. Lägg tomat i botten och salladsblad ovanpå.
fortsätt med att lägga lök på osten som är på burgaren, och klar! Stapla de två kötten på varandra och toppa med en till tomat skiva
Baconburgare med blue-cheesedressing och stekta päron4 portioner800 g nötfärs1 fast päron1 msk olivolja150 g ädelost2 dl creme fraiche½ dl mjölk1 paket baconsalt och peppar4 friscobröd eller hembakat hamburgerbrödForma färsen till fyra hamburgare och krydda med salt och peppar
Nötfärsburgare med bacon och ost blir en cowboy burger, en god dressing från landet Annorlunda och en BBQ-sås tillsammans med en sallad, perfekt att slänga ihop bara man har allt hemma
Idag när jag var på väg hem ifrån jobb så kände jag ett starkt behov att äta en hamburgare. Funderade först på att be sambon köpa med sig en whopper till mig på väg hem från hans jobb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.