Smörkakor
Helena Toftling
Helena Toftling

Smörkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 115 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1,25 dl vetemjöl

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 165 grader. Mosa ihop smör och florsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl. Sikta gärna i det med sil.

    2. Blanda ihop till en deg.

    3. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder och dela degen i 60-70 småbitar.

    4. Rulla degbitarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och gör ett gaffelavtryck i varje kaka.

    5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.