Börja med fyllningen.
Finhacka rödlöken och låt tonfisken rinna av.
Blanda crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke
Häll i rödlöken och tonfisken.
Rör om till en jämn smet. Nu är fyllningen klar.
Ta fram ett stort fat och lägg 2 st hönökakor bredvid varandra så det blir en cirkulär form. Om du inte har ett tillräckligt stort fat så får du skära bort en bit av kanten på brödet.
Bred på hälften av fyllningen.
Lägg 2 st hönökakor ovanpå och bred på resten av fyllningen.
Lägg på de sista 2 hönökakorna.
Sätt plastfolie över tårtan och ställ in den i kylskåp, gärna över natten så den hinner safta till sig ordentligt.
Koka äggen så de blir hårdkokta. Kyl sedan ner dem.
Blanda crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.
Bred på i ett jämnt lager ovanpå smörgåstårtan.
Skiva de kokta kalla äggen.
Lägg på äggskivorna på smörgåstårtan.
Skär gurkan i skivor. Lägg ovanpå äggskivorna i två ringar.
Låt kräftstjärtarna rinna av.
Halvera körsbärstomaterna.
Skär citronen i tunna skivor och dela på mitten.
Lägg körsbärstomaterna innanför den inre ringen av gurka och kräftstjärtarna mellan den inre och yttre ringen av gurka.
Sprid ut citronskivshalvor i en rund ring över kräftstjärtarna.
Pytsa ut stenbitsromen i små högar mellan citronskivorna.
Denna smörgåstårta gjorde jag till nyår. Denna smörgåstårta blev inspirerad av majonässalladen samt även av en typ av Sandwich som äts i Argentina som kallas
Vacker som en smörgåstårtamed somriga smaker från havet och helt enkelt underbart god. Min första cheesecake som inte är en dessert utan matcheesecake som blir en variant på smörgåstårta
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Garnera med rom, rödlök och dill. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan
Här kommer smörgåstårtan. Själv håller jag mig helst till de nordiska smakerna av ishavsräkor och lax i kombination med den lite söta brytningen av bakad leverpastej och en dash av remouladsås
Smaka av med citron, salt och peppar. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Vill du ha lite krisp på din bakelse – riv en skiva bröd i mindre bitar och stek i olja tills det fått färg – låt rinna av på ett hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.