1. Häll av kräftstjärtar och räkor i en sil och låt all vätska rinna bort. Grovhacka och lägg i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
2. Låt oljan rinna av från tonfisken och lägg i en skål. Blanda i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
3. Blanda färskost och crème fraiche i en skål. Smaka av med lite salt.
4. Skär bort alla kanter från brödet ( man kan stapla flera bröd på varandra och skära samtidigt) och lägg 9 brödskivor på önskad serveringsfat (3×3). Bre på ett tunt lager av färskostkrämen och lägg på halva tonfiskröran jämnt.
5. Lägg på 9 brödskivor till och gör samma sak som innan men den här gången med hela mängden skagenröra.
6. Lägg på 9 skivor bröd igen plus lite färskost och lägg på den sista tonfiskröran. Lägg på 9 brödskivor till som avslutning. Bre jämt på färskostkrämen och låt stå i kylen med folie över i några timmar. Godast är den om man gör den dagen innan den ska serveras och toppar med garneringen samma dag den ska avnjutas.
7. Nu är det bara att garnera den med lax, räkor, ägg, dill, citron, gurka och kräftstjärtar eller egentligen det man önskar.
8. Tips: Skär bröden jämnt och lägg även bröden jämnt på varandra för finast resultat.
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Den här smörgåstårtan gjorde jag till far i helgen. Plastfolien är ens bästa vän i dessa lägen, så med en tajt inlindning slapp smörgåstårtan se fullständigt vanskapt ut dagen efter
Täck hela smörgåstårtan med denna röra. Till fyllningen. Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Smörgåstårta LCHF – Paleo. Smörgåstårta à la Ecocaféet. Vi har slagit våra kloka huvuden ihop och tagit fram en smörgåstårta som passar alla oss som njuter av LCHF och Paleo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.