– 100 g sugar snaps (salladsärter) eller sockerärter
– 1 knippe rädisor
– ärtskott
4
portioner
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°.
2. Smördegsflan: Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt, pensla flanet med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen.
3. Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Vispa med elvisp samman färskost och crème fraiche i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen.
4. Topping: Skala räkorna. Koka sugar snapsen i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten. Dela dem i bitar. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor, sugar snaps och rädisor på smördegsflanet. Toppa med ärtskott.
150 g räkor 1 lime, rivet skal och saft 1/2 kruka koriander 1/2 msk olja flingsalt svartpeppar 1 avokado 50 g färskost 1/4 tsk paprikapulver 1 krm chiliflagor 12 krustader Skala räkornaoch vänd dem i en skål med riven lime, hackad koriander, olja, salt. - Läs hela inlägget här 150 g räkor. 50 g färskost
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.