Smördegsknyten med grön sparris, prosciutto och smakrik Gruyère.
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
9
stycken
Recept
2 buntar
sparris, (500 g) skär bort ändarna
1 msk
olivolja
salt och svartpeppar
1 paket
färsk smördeg, 265 g
100 g
Gryére
5 skivor
prosciutto
1 ägg,
vispat
svartpeppar
Värm ugnen till 225°.
Beskrivning
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Rulla ut smördegen och dela den i 9 stycken rutor.
Vänd sparrisen i olivolja, salta och peppra.
Lägg en halv skiva prosciutto på en ruta. Lägg på 3 sparrisar och 1 msk ost.
Ta två ändar på smördegen och fäst dem på mitten så du bäddar in sparrisen.
Pensla med ägg. Och strö över lite svartpeppar.
Grädda smördegsknytena tills de är gyllene, ca 18-20 minuter.
Serveras omgående
Ett vin som passar bra att servera till är det franska vinet Les Fumées Blanches. Ett vitt vin gjort på druvan Sauvignon Blance och som passar året runt. Ett fruktigt, ungdomligt vin med mycket frisk smak. Det har en alkoholhalt på 11,5 % och serveras vid 8-10°. Passar även bra till rätter av fisk och skaldjur, eller till syrliga getostar.
Receptet är glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, sojafritt, laktosfritt och sockerfritt. Anti candida recept för dig som vill ge kroppen en chans att återställa sig själv genom att äta hälsosammare
En av dess fördelar är helt klart hur bra den passar ihop med hollandaise och sist jag lagade den kombon smaksatte jag hollandaisen med gräslök, vilket blev mycket mycket gott
Servera med dillkokt potatis, citronklyftor och rädisor eller grön sparris. Ångad torskfilé med parmesansås och dillkokt potatis stod det på lunchmenyn
Ångad grön sparris med pata negra och olivvinägrettPortioner. Lägg upp skinkan på tallrikarna, garnera med lite sallad och blommor och avsluta med sparrisen, servera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.