1. Finhacka löken och mjukstek den i lite smör.
2. Häll i den tinade spenaten och stek under omrörning.
3. Pressa i vitlöken.
4. Bland i creme freichen. Rör om.
5. Lägg en sträng av spenatröran mitt på smördegen och lägg sedan på den grovt skivade laxen.
6. Knip ihop smördegen och pensla över med ägget.
7. Lägg i en ugnssäker form, in i ugnen ca 20 min.
Vi är framme vid förstaplacering på laxrätterna. Enligt mig är detta en gudomligt god laxrätt. Lägg en laxbit på varje smördegsark, salta lätt, toppa med spenatfräset och en bit chèvre, vik ihop till ett paket och nyp ihop skarven
Lägg laxbitarna titt ihop i mitten. Laxrulle. Om den börjar bli bränd upptill, sätt laxen längre ner i ugnen, växla till enbart undervärme och sänk temperaturen till 200°. 500-600g lax
Bred ut smeten på laxen, vik upp smördegskanterna och lägg på tomatskivor. 2 lax portionsbitar. Dela på smördegsplattan och lägg 1 laxbit på varje, salta och peppra. 2 lax portionsbitar
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.