Smögengryta
kjaellgren
kjaellgren

Smögengryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 purjolök, i ringar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot i slantar
  • 3-4 potatisar i tärningar
  • 2 tsk smör o olja flytande
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Klippt dill
  • 400 gram koljafileer i tärningar
  • 400 gram lax i tärningar
  • 250 gram skalade räkor=5-7 hg oskalade

Beskrivning

    Fräs lök, purjo, morot och potatis i smöret.
    Tillsätt vitlök, tomatpuré, basilika, timjan fiskbuljongtärningarna och slå sen på vin, vatten och matlagningsgrädde. Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.
    Skala räkorna och skär fisken i tärningar under tiden. Salta och peppra fisken.
    När potatisen är klar lägg ner fisken och sjud några minuter.
    Smaka av och strö över d8ll och räkor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.