Smörstekt kål med vita bönor
clao
clao

Smörstekt kål med vita bönor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk Borlotti bönor, (400 g)
  • 250 g grön- eller svartkål
  • En stor klick smör
  • 3 –4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, zest och lite av juicen
  • En näve pinjenötter
  • 75 g pecorino eller parmesan
  • Salt och peppar

Beskrivning

    4p.

    Skölj bönorna och låt torka.
    Grovhacka och förväll kålen i 1 dl vatten i en stekpanna i max 2 minuter. Häll av vattnet.

    Smält smöret i en stekpanna och lägg i bönorna och låt steka tills bönorna fått lite yta.

    Ha i vitlöken, citronzest. Salta och peppra.
    Häll i kålen, vänd runt försiktigt och låt allt bli genomvarmt.

    Rosta pinjenötterna i en torr stek­panna. Hyvla osten tunt. Smaka av med ytterligare peppar och salt.
    Strö över ost och pinjenötter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.