Laxen
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.
Hyvla smöret med en osthyvel (det måste vara kylskåpskallt)
Krydda med flingsalt, svartpeppar och dill.
Garnera med cocktailtomater på ena sidan.
Grädda laxen längst ner i ugnen i ca 30 min. Tiden kan variera beroende på hur stora dina laxbitar är. Känn med en gaffel. Laxen ska falla isär, men inte gräddas för länge för då blir den lätt torr. Innertemperaturen i laxen bör vara ca 48 grader när laxen tas ut ur ugnen
Strö hackad dill och salladslök över
Såsen
Smält smör och Blanda i allt.
Låt det småkoka
Servera i separat skål
Nu blev det ju inte så, utan i stället slängde vi ihop ett gäng laxrullar som från början var tänkt skulle utgöra förrätt, men som mättade tillräckligt bra för att fungera som huvudrätt
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.