Smörbakad lax med senap/citronsås
Anders Ankner
Anders Ankner

Smörbakad lax med senap/citronsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lax
  • 4 laxbitar
  • 8 skivor smör, kylskåpskallt
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • dill
  • 2 citroner
  • några cocktailtomater
  • Salladslök
  • CITRON- & SENAPSSÅS
  • Smält Smör
  • 4 dl Mellan grädde 28%
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 citron, saft & rivet skal
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Citronpeppar
  • Salt

Beskrivning

    Laxen
    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.
    Hyvla smöret med en osthyvel (det måste vara kylskåpskallt)
    Krydda med flingsalt, svartpeppar och dill.
    Garnera med cocktailtomater på ena sidan.
    Grädda laxen längst ner i ugnen i ca 30 min. Tiden kan variera beroende på hur stora dina laxbitar är. Känn med en gaffel. Laxen ska falla isär, men inte gräddas för länge för då blir den lätt torr. Innertemperaturen i laxen bör vara ca 48 grader när laxen tas ut ur ugnen
    Strö hackad dill och salladslök över

    Såsen
    Smält smör och Blanda i allt.
    Låt det småkoka
    Servera i separat skål

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.