Skotska Shortbread bakat i en Air-Fryer /  knäckiga småkakor med smörsmak
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Skotska Shortbread bakat i en Air-Fryer / knäckiga småkakor med smörsmak

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 450 g smör rumtempererat mjukt
  • 200 g farinsocker ej strö
  • 500 g vetemjöl

Beskrivning

    Rör ihop smör och farinsocker tills det är ljust och fluffigt.

    Tillsätt nästan allt mjöl och blanda väl.

    Vänd ned degen på bänken och knåda i 5 minuter, tillsätt återstående mjöl under tiden för att få en mjuk deg.

    Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock rektangel.

    Skär ut kakor i ca 2×7 cm stora rektanglar, pricka kakorna med en gaffel.

    Förvärm airfryer till 145 °C

    Lägg ut kakorna glest i air fryens korg. Baka tills kakorna stelnat och är lätt gyllenbruna, ca 7-9 minuter.

    Låt svalna i korgen 2 minuter, Lägg kakorna på ett galler. Låt svalna helt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.