* 1 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
* salt och peppar
* 2 rött äpple
* 1 kruka persilja
Kött
* 700 g skinkschnitzel
* 2 tsk olja
Sallad
* 1 förp sockerärter (à 150 g)
* 1 rödlök
* 1 påse babyspenat (à 65 g)
* 2 tsk olivolja
2 tsk
vinäger
Beskrivning
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sås: Häll äppeldryck, grädde och buljong i en kastrull och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär äpplet i centimeterstora tärningar och lägg i såsen. Hacka persiljan och vänd ner.
3. Kött: Krydda schnitzeln med salt och peppar. Stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
4. Sallad: Ansa och strimla sockerärterna. Skala och skiva löken. Blanda det med spenaten och krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja och vinäger.
5. Servera schnitzeln med ris, sås och sallad.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Tips
Äppeldrycken som blir över passar bra att dricka till denna rätt.
Ni börjar bli många och det förpliktigar naturligtvis med lite mer intressanta recept. Kul att ni följer med & välkomna med lite mer kommentarer, det triggar alltid till att uppdatera lite oftare
Krydda med salt och peppar. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong. Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen
Idag blev det några goda schnitzlar med en anjoviscremé. Man behöver ju inte alltid försöka sig på konststycket att skiva en citronskiva och försöka linda till en anjovisfilé och fylla med lite kapris
Servera med pommes, potatisklyftor, potatisgratäng etc, citronskivor och en god sallad. Banka ut filéerna så att dem blir drygt 1/2 cm tjocka med hjälp av en köttbank, mindre kastrull eller något annat som du finner lämpligt
Lägg ihop köttskivorna med skinka och ost emellan. Fäst ihop kanterna med ett par tandpetare. Vänd först schnitzlarna i mjöl blandat med salt och peppar, sedan i ägg och sist i ströbröd
Servera schnitzlarna med potatis, salladsärter och löksås. Dags för lite vardagsmat igen och här kommer ett recept vi fick upp ögonen för när vi hade ICAs matkasse för ett par veckor sen
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 1 msk olja salt och peppar Sås 1 citron 2 msk kapris 2 dl crème fraiche 1 tsk dragon Skinkschnitzel 150 g sockerärtor ca 600 g skinkschnitzel 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Jag hade lite skinkschnitzel och fina färska champinjoner hemma, sökte i ViktVäktarnas receptbas och fann detta recept (där heter den Skinkschnitzel med champinjonsås)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.