Skinkschnitzel med äppelsås
chrillek
chrillek

Skinkschnitzel med äppelsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port ris 

  • Sås
  • * 2 dl äppeldryck
  • * 2 dl vispgrädde
  • * 1 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • * salt och peppar
  • * 2 rött äpple
  • * 1 kruka persilja 

  • Kött
  • * 700 g skinkschnitzel
  • * 2 tsk olja 

  • Sallad
  • * 1 förp sockerärter (à 150 g)
  • * 1 rödlök
  • * 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • * 2 tsk olivolja
  • 2 tsk vinäger

Beskrivning

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Sås: Häll äppeldryck, grädde och buljong i en kastrull och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär äpplet i centimeterstora tärningar och lägg i såsen. Hacka persiljan och vänd ner.
    3. Kött: Krydda schnitzeln med salt och peppar. Stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
    4. Sallad: Ansa och strimla sockerärterna. Skala och skiva löken. Blanda det med spenaten och krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja och vinäger.
    5. Servera schnitzeln med ris, sås och sallad.

    För alla
    Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

    Gör laktosfri: använd grädde utan laktos.

    Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

    Tips
    Äppeldrycken som blir över passar bra att dricka till denna rätt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.