Skinkcheesecake med physalis Therese matobak
catrineyngbro
catrineyngbro

Skinkcheesecake med physalis Therese matobak

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 7 skivor kavring (16 SP)
  • 75 g smör (28 SP)
  • 3 st gelatinblad
  • 200 g färskost naturell, light (13 SP)
  • 4 dl Salakis turkiska yoghurt 0%
  • 150 g färskost gräslök, light (10 SP)
  • 200 g rökt skinka, Icas tunna (2 SP)
  • 2 msk skånsk senap (2 SP)
  • ½ dl hackad persilja
  • 100 g rökt skinka (1 SP)
  • physalis
  • persilja
  • Totalt blir det 72 SP för hela cheesecaken, dela i valfria stora bitar för att få fram SP/st.
  • TIPS! Byt ut det vanliga smöret mot Bredgott mindre (13 SP) så blir totalen 57 SP istället.

Beskrivning

    Mixa brödet i en matberedare.
    Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet.
    Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
    Ställ i frysen medandu gör fyllningen.

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5-10 min.
    Rör ihop färskostarna och crème fraiche.
    Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap.
    Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och rör ner i smeten.
    Blanda i persilja.
    Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 tim.

    Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis och persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.